Prodao Martiala za bogatstvo, pa 'ujeo' darežljivog kupca

Predsjednik Vasilyev se narugao Unitedu

Prodao Martiala za bogatstvo, pa 'ujeo' darežljivog kupca

Predsjednik Monaca Vadim Vasilyev imao je veoma zanimljiv komentar nakon prodaje Anthonyja Martiala u Manchester United.

Nakon što su Crveni đavoli do vrha napunili kasu kluba iz Kneževine, ruski bogataš je odlučio malo 'ujesti' darežljive Engleze, koji su za relativno nedokazanog tinejdžera platili skoro 50 miliona eura.

"Ovaj novac koji smo dobili za Martiala je apsolutno jedinstven. Za ovaj iznos se mogu dovesti Neymar i Suarez", rekao je Vasilyev, pa dodao:

"Dobili smo ponudu koju nismo mogli odbiti. Engleski fudbal je trenutno na takvom nivou da kada nešto odluče kupiti, teško im se oduprijeti".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Obeštećenje koje je Manchester United platio za Martiala je 49 miliona eura, što bi ispunjenjem raznih klauzula moglo narasti i na 80 miliona. Navodno su one veoma lako ostvarive, pa će Monaco najvjerovatnije dodatno profitirati na 19-godišnjaku.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.