"Prodao sam zlatnu medalju sa SP-a da kupim kokain"

Bivši reprezentativac Brazila

"Prodao sam zlatnu medalju sa SP-a da kupim kokain"

Paulo Cézar Lima u prošlosti je s mnogo uspjeha nosio dres brazilske reprezentacije.

Popularni Caju igrao je zajedno u timu sa legendarnim Peleom, a poslije osvjanja zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu 1970. godine upao je u velike probleme.

"Prodao sam zlatnu medalju i minijaturni Jules Rimet trofej da bih si kupio kokain. Trebala mi je droga, a kada si ovisan, izgubiš pojam o tome što radiš. Nemaš ravnotežu", rekao je Caju za Globonews.

U mladosti je bio primoran prodati i tri stana kako bi vratio nagomilane dugove zbog droge, a od droge i alkohola sada je "čist" skoro 15 godina.

Caju je tokom igračke karijere nosio i dres francuskog Marseillea, ali zbog nostalgije vratio se u domovinu i pretežno je igrao za Botafogo. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije