Profesor Wenger i učenici: Uzalud su ih pokušali zaustaviti

Generacija koja je ispisala historiju Arsenala

Profesor Wenger i učenici: Uzalud su ih pokušali zaustaviti

E. Čaušević
Teme:

Navijači Arsenala nadaju se već više od deset godina da će njihov klub osvojiti titulu prvaka Engleske, ali iz sezone u sezonu Topnici su sve dalje od vrha.

Arsenal je svoju posljednju titulu osvojio u sezoni 2003/04. poprilično dominantno jer nisu imali poraza u domaćem prvenstvu. Izabranici Arsenea Wengera tada su igrali možda i najljepši fudbal na svijetu od kojeg je ostala samo uspomena. Topnici su te sezone upisali 26 pobjeda i 12 remija. Postigli su 73 gola, a primili 26.

Wenger je s Arsenalom tih godina dominirao u Engleskoj zajedno s Manchester Unitedom, ali već 13 godina ovaj tim nije uspio da bude na vrhu Premiershipa. Iako je mnogo donio ovoj ekipi gotovo je sigurno da će Wenger ubrzo dignuti sidro, jer navijači traže njegov odlazak.

Francuski stručnjak će ostati upamćen upravo po toj sezoni kada je Arsenal pokazao svu ljepotu fudbala. Generacija kojoj se divio svaki ljubitelj najvažnije sporedne stvari na svijetu. Na navijače londonskog kluba ostaje samo nada da će se jednog dana ponovo skupiti ovako legendarna ekipa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako je od ove titule Topnika prošlo skoro 13 godina nikad nije kasno da se podsjetimo na igrače koji su tada nosili dres Arsenala. Neke od njih ste sigurno zaboravili, a neke ćemo vječno pamtiti.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
1/15 Kreni

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi