Proglašen izdajnikom: Zaha ostavio Engleze bez teksta

Želi igrati za Obalu Slonovače

Proglašen izdajnikom: Zaha ostavio Engleze bez teksta

E. Čaušević

Fudbaler Crystal Palacea, Wilfried Zaha, odigrao je dvije prijateljske utakmice u dresu reprezentacije Engleske.

Ovaj 24-godišnji krilni napadač debitovao je za Engleze 2012. godine u prijateljskom meču protiv Švedske, a nedavno je upisao drugi nastup protiv Škotske. Ipak, Zaha je jučer šokirao engleski javnost kada je objavio da želi promijeniti svoje sportsko državljanstvo.

Naime, igrač Crystal Palacea odlučio je da u budućnosti želi da igra za Obalu Slonovače, zemlju u kojoj je rođen njegov otac. Zaha je već potpisao potvrdu za promjenu sportskog državljanstva i sada čeka odgovor FIFA-e.

Ovaj potez je razočarao ljubitelje fudbala u Engleskoj koji su zatečeni odlukom Zahe. Mnogi su mu poručili da je odmah trebao izabrati Obalu Slonovače, a ne na ovakav način izdati zemlju koja mu je sve omogućila.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije