Prognoze Uniteda za Ibrahimovićevu povredu su užasne
Foto: EPA

Nije ovo zaslužio

Prognoze Uniteda za Ibrahimovićevu povredu su užasne

E. Čaušević

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović doživio je tešku povredu koljena na utakmici četvrtfinala Evropske lige između Manchester Uniteda i Anderlechta.

Ibrahimović je u posljednjim sekundama regularnog dijela meča nezgodno doskočio nakon čega se vidjelo da se radi o ozbiljnijoj povredi koljena. Iako je Švađenin uspio sam da izađe s terena na kraju se ispostavilo da su prognoze o njegovoj povredi veoma loše.

Nakon prvih pregleda engleski mediji objavili su da će Ibrahimović van terena biti čak osam mjeseci. Poznato je da Ibra s Unitedom ima ugovor do kraja ove sezone i još uvijek se ne zna da li će ostati na Old Traffordu i naredne sezone. Prema prognozama Crvenih đavola o njegovoj povredi to se neće desiti.

Naime, otočki mediji objavili su jutros da u Manchester Unitedu nisu nimalo optimistični zbog povrede 35-godišnjeg napadača. Navodno, ljekari Uniteda su poručili čelnicima kluba da vjeruju da je karijera švedskog napadača završena ovom povredom. Nadamo se da to nisu tačne informacije jer Ibrahimović nije zaslužio da ode na ovakav način iz fudbala.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ibrahimović će uskoro proslaviti svoj 36. rođendan, ali je igrama ove sezone pokazao da je i dalje u sjajnoj formi. U dosadašnjem dijelu sezone Ibrahimović je postigao 28 golova u svim takmičenjima. Daleko iza njega su Mata, Mkhitaryan i Rashford koji su dali po deset golova. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi