Promašeno pojačanje Tottenhama bira između Barce i Reala
Foto: EPA

Sissoko na meti španskih velikana

Promašeno pojačanje Tottenhama bira između Barce i Reala

M. Šljivak

Francuski fudbaler Moussa Sissoko stigao je proteklog ljeta u Tottenham kao veliko pojačanje iz Newcastlea.

Spursi su za ovog 27-godišnjeg veznjaka izdvojili čak 30 miliona funti, ali on se na legendarnon White Hart Laneu nije naigrao i pojedini engleski mediji su ga proglasili najvećim promašajem u historiji Tottenhama.

Ipak, i pored činjenice da u dresu londonskog kluba nije pokazao gotovo ništa, veliki timovi su veoma zainteresovani za njegove usluge.

Prema nekim inrromacijama, španski velikani Real Madrid i Barcelona, ozbiljno su zainteresovani za dovođenje ovog fudbalera i pokušaće da ga dovedu u ljetnom prelaznom roku.

Prva se javila Barcelona. Katalonci žele tokom ljeta ojačati vezni red i kao idealnog igrača za koncepciju igre vide Sissoka.

Ipak, velikog rivala za dovođenje Francuza imaće u Realu iz Madrida. On je navodno velika želja Zinedinea Zidana i ugovor u Madridu je spreman za Sissoka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Francuski fudbaler je i proteklog ljeta napravio veliku pometnju kada je izbor kluba u pitanju. Bio je na ljekarskim pregledima u Evertonu, ali je u posljednji čas odlučio da potpiše za Tottenham.

Čini se kako ćemo  ponovo gledati veliku sagu oko izbora novog kluba, ali sada su imena mnogo veća.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti