Promijenio klub, ali ne i naviku: Rooney za historiju
Foto: EPA

Postigao 200. gol u Premiershipu

Promijenio klub, ali ne i naviku: Rooney za historiju

E. Čaušević

Everton je večeras remizirao na gostovanju protiv Manchester Cityja u meču 2. kola Premiershipa.

Gosti s Goodisona bili su veoma blizu pobjede, ali su u 82. minuti primili gol kada je njihovu mrežu zatresao Sterling. No, u centru pažnje nakon večerašnje utakmice je sigurno Wayne Rooney koji je ponovo ispisao historiju i opet protiv Cityja.

Naime, Rooney je bio strijelac gola za Everton u večerašnjoj utakmici i to mu je bio 200. gol u engleskom Premiershipu. Zanimljivo je da je Rooney kao napadač United proslavljao slične jubileje i to upravo protiv Građana.

Rooney je protiv Manchester Cityja prvo postigao svoj 50. gol u Premiershipu, zatim 150. gol i večeras 200. gol. Iako je promijenio klub ovog ljeta i vratio se u Everton očigledno je da se navika postizanja golova ne mijenja tako lako.


Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi