Promjene pravila u Seriji A oduševit će navijače

Uvodi se video tehnologija

Promjene pravila u Seriji A oduševit će navijače

Navijači u Seriji A, ali i širom Evrope i svijeta, konačno će doći na svoje. 

Slijedom događaja iz Madrida sredinom ove sedmice, odnosno nepravde koja je učinjena fudbaleri Bayern Minhena, Italijanski nogometni savez donio je odluku da će od naredne sezone postojati video tehnologija u utakmicama Serije A.

Iako se ranije špekulisalo da ćemo već u finalu Kupa Italije vidjeti 'na djelu' video tehnologiju, do toga ipak neće doći, a iz Italijanskog saveza su poručili da im za to treba posebna dozvola FIFA-e. Dakle, uprkos tome što su se čelnici Juventusa i Lazija (ekipa koje će igrati u finalu) saglasili da nemaju ništa protiv video tehnologije u tom meču, do toga ipak neće doći.

Ipak, iz Saveza su saopštili da će već od naredne sezone ova tehnologija postojati te će se primjenjivati u najjačem rangu italijanskog fudbala.

"Novost je sljedeća: počinjemo sa video tehnologijom od naredne sezone u Seriji A. Čekamo trenutno dozvolu od FIFA-e. U finalu Kupa Italije neće biti video tehnologije", navodi se u saopštenju Nogometnog saveza Italije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ako je do sada kod bilo koga postojala sumnja kada je u pitanju video tehnologija, ona je definitivno nestala u utorak navečer kada su svi navijači, računajući i one Realove, žalili za Bayernom. Div iz Minhena je imao u šaci Kraljeve iz Madrida, sve dok sudija nije presudio na stranu domaće ekipe. Namjerno ili ne, nije bitno, ali video tehnologija to, u svakom slučaju, ne bi dopustila. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi