Pronašao novi angažman: Igor Bišćan na pragu Olimpije
FOTO: Robert Anić/PIXSELL)

Napustio redove Rudeša

Pronašao novi angažman: Igor Bišćan na pragu Olimpije

S. Mlaćo

Hrvatski trenerski stručnjak Igor Bišćan (39) blizu je preuzimanja slovenske Olimpije.

 Bišćan je sa ekipom Rudeša napravio historijski uspjeh, te izborio plasman u 1. HNL, ali je sada vrlo blizu preuzimanja tima iz Slovenije.

"Posao nije gotov, Bišćan još nije potpisao ugovor, ali da ozbiljno razgovaramo, da smo vrlo daleko odmakli u pregovorima, lagao bih kada bih rekao da nije istina. Nećemo trčati pred rudo, dok sve nije do kraja dogovoreno, ali da je Bišćan ozbiljna opcija, da je blizu, to jest", kazao je čelnik čovjek Olimpije Milan Mandarić.

Olimpija će u srijedu igrati finale Kupa Slovenije protiv Domžala, te će tek onda stvari biti mnogo jasnije. Ipak, čini se da je slavni Dinamovac na pragu novog angažmana, a sve će biti poznato u toku ove sedmice.

Bišćan je u svojoj igračkoj karijeri nastupao za Dinamo Zagreb, Samobor, Liverpool i Panathinaikos.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi