Propao transfer: Rumuni nisu ispoštovali Zekanovića

Mladi Zekanović ne ide u Concordiju

Propao transfer: Rumuni nisu ispoštovali Zekanovića

E. Škorić

Bivši mladi fudbaler Borca Peđa Zekanović će, čini se, ipak ostati bez angažmana u Rumuniji.

Devetnaestogodišnji Zekanović je dogovorio prelazak u rumunsku Concordiju još prošlog mjeseca, a Borcu je trebalo pripasti 100.000 eura na ime obeštećenja.

Međutim, ubrzo su se stvari promijenile, a Zekanoviću je poručeno da se na njega više ne računa. Prvo je bilo određenih problema oko papira, onda se čekala radna dozvola kako bi Zekanović mogao zaigrati. 

Normalo je  trenirao i nije bilo problema. Igrao je i jednu prijateljsku utakmicu, a onda mu je danas poručeno da klub nije u mogućnosti da ga registruje i da imaju problema zašto je Zekanović stranac, te kako mu nedostaju tri nastupa za reprezentaciju. 

Iako je imao potpisan ugovor, isti nije bio ovjeren i mladi fudbaler našao se u problemu. Naravno da je razočaran zbog svega što mu se desilo, no poručuje da život ide dalje i da mora nastaviti da se bori za svoje mjesto. Sada je pitanje gdje će nastaviti karijeru i hoće li se možda vratiti u redove Borca.

U prošloj sezoni Zekanović je odigrao 25 prvenstvenih utakmica, postigavši pritom tri pogotka.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi