Prosinečki: Čekam poziv iz Slovenije
Foto: EPA

Traži novi izazov

Prosinečki: Čekam poziv iz Slovenije

Legendarni hrvatski nogometaš Robert Prosinečki ne krije da je zainteresovan za klupu reprezentacije Slovenije. 

Nogometni savez Slovenije u potrazi je za novim selektorom nakon što je Srećko Katanec najavio da više neće obnašati tu funkciju, a u slovenačkim medijima kao jedan od kandidata da ga naslijedi spominje se Prosinečki.

Prosinečki je završio posao s Azerbejdžanom i zainteresovan je za pregovore sa Slovencima.

"I ja sam u novinama pročitao da sam kandidat. Vjerovatno će me, ako budu željeli razgovarati, nazvati i ponuditi posao selektora Slovenije, ali u ovom trenutku još me niko nije zvao. Možda će to biti sutra, tako da još ne mogu ništa reći", rekao je Prosinečki za hrvatske medije. 

Osvrnuo se na svoj posao u Azerbejdžanu.

"Rekao sam da ću u jednom trenutku tražiti nove izazove. Vraćam se tamo za nekoliko dana da riješim stvari sa savezom, ali najvjerovatnije neću ostati u Azerbejdžanu", najavio je Žuti. 

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri Prosinečki je, pored posla u Azerbejdžanu, radio također kao trener u Kayserisporu i Crvenoj zvezdi. Jedno vrijeme je u Hrvatskoj bio pomoćnik Slavenu Biliću.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi