Prosječnu platu u BiH Neymar zaradi za šest minuta
Foto: EPA

Otkrivena visina primanja Brazilca u PSG-u

Prosječnu platu u BiH Neymar zaradi za šest minuta

Neymar je ovog ljeta postao najskuplji fudbaler svijeta, kada je iz Barcelone prešao u PSG za nevjerovatnih 222 miliona eura. 

Njegov transfer je bio zaista astronomski i mnogi smatraju da će zauvijek promijeniti fudbal, a sada je njemački Spiegel otkrio i visinu primanja sjajnog Brazilca u PSG-u.

Naime, Neymar u svom novom klubu zarađuje nevjerovatnih 3.069.520 eura mjesečno. Ova cifra zaista djeluje nevjerovatno, a koliko je ona nestvarna postaje jasno kada je uporedimo sa prosječnim primanjima u našoj zemlji.

Agencija za statistiku BiH je zvanično saopštila da je prosječna mjesečna plata u našoj zemlji u mjesecu julu iznosila 849 KM (oko 435 eura). Uzmemo li u obzir da jedan mjesec ima 30 dana, možemo izračunati da Neymar po satu zarađuje oko 4.260 eura, a to u konačnici znači da Brazilac zrađuje oko 71 euro po minuti.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Vratimo li se prosječnoj plati u BiH, lako je izračunati da Neymar istu, u iznosu od 849 KM, zaradi za nešto više od šest minuta.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi