Prošle sezone u prvoj, naredne sezone u trećoj ligi

Bastia kažnjena

Prošle sezone u prvoj, naredne sezone u trećoj ligi

E. Škorić

Donedavni francuski prvoligaš Bastia igrat će naredne sezone u trećoj ligi.

Bastia je ispala iz Ligue 1, a naredne sezone trebala je da igra u Ligue 2, no ide još jedan rang niže, nakon što se saznalo za financijske nepravilnosti.

DNCG je organizacija zadužena za praćenje financijskih računa francuskih klubova, a nakon što je "pročešljala" dokumentaciju Bastije, donešena je odluka da se ovaj klub izbaci u treću ligu.

Bastiji su ove sezone već uzeli tri boda u meču protiv Lyona zbog navijačkih ispada, a da nisu, klub bi ostao u ligi. Barem do odluke DNCG-a i Francuskog nogometnog saveza.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Postoji period u kojem se Bastia može žaliti na odluku, a da izbjegne potpunu tragediju možda može tako što će prodati sve najbolje igrače i riješiti sporne financijske malverizacije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi