Protivnik Sarajeva je svjetski poznat po jednoj bizarnosti

Za njih se čulo 2009. godine

Protivnik Sarajeva je svjetski poznat po jednoj bizarnosti

Prvi protivnik Sarajeva u ovogodišnjim kvalifikacijama za Evropsku ligu bit će moldavska Zaria Balti, klub koji je na prvu bio potpuna nepoznanica bh. javnosti.

Ipak, to u svjetskim okvirima ipak nije toliko nepoznat klub, a Google nam je o njima otkrio i jednu veliku zanimljivost.

Naime, Zaria je u decembru 2009. godine povukla nesvakidašnji potez i pokrenula online aukciju, čiji je pobjednik za nagradu trebao, ni manje ni više nego potpisati jednogodišnji ugovor sa ovim klubom.

Ova neobično nadmetanje privuklo je svakakve kandidate, a na kraju je pobjedu odnio jedan brazilski biznismen koji se u prošlosti kratko bavio fudbalom. Pomenuti Brazilac se pobrinuo da se ionako bizarna aukcija pretvori u pravi cirkus jer nije ni platio sumu koju je prijavio, rekavši da nije bio ozbiljan i da je pretpostavio da njegova ponuda neće biti ni uzeta u obzir.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zarijin plan je propao i Brazilac je ostao bez ugovora, a koliko je ovaj događaj bitan za sam klub potvrđuje i to što je našao svoje mjesto u Zarijinom opisu na Wikipediji.

Inače, Zaria je osnovana prije 33 godine u Baltiju i najveći uspjeh ovog kluba u relativno kratkoj historiji je osvajanje Kupa Moldavije u sezoni 2015/2016.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi