Prva titula šampiona Indije za ekipu Atletico de Kolkata

Ušli su u historiju

Prva titula šampiona Indije za ekipu Atletico de Kolkata

Atletico de Kolkata osvojio je prvo fudbalsko prvenstvo Indije. Ekipa nekadašnjeg fudbalera Liverpoola Luisa Garcije okitila se prvom šampionskom titulom novoosnovane profesionalne fudbalske lige u Indiji nakon što je sa minimalnih 1:0 u finalu u Mumbaiju savladala sastav Kerala Blastersa. 

Pobjednički gol u meču koji je odigran pred 36.484 gledalaca postigao je Mohammed Rafique u posljednjoj minuti utakmice. 

Klub iz Kalkute sa španskim trenerom Antoniom Lopezom Habasom je u vlasništvu Atletico Madrida i vodeće indijske zvijezde u kriketu Sourava Gangulyja. 

Popularizaciji lige doprinjele su fudbalske zvijezde koje su na zalasku karijere kao što su Garcia (36 godina), Fredrik Ljungberg (37), Robert Pires (41), Marco Materazzi (41) i Alessandro Del Piero (40).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.