Prvi čovjek Premier lige: Drago mi je da Neymar nije kod nas

Oglasio se i Scudamore

Prvi čovjek Premier lige: Drago mi je da Neymar nije kod nas

Teme:

U sportskoj javnosti ne stišavaju se reakcije na rekordni transfer Neymara iz Barcelone u Paris Saint-Germain. 

Brazilac je odlučio da napusti Camp Nou i karijeru nastavi u Francuskoj, a transfer je koštao čak 222 miliona eura, što ga čini najskupljim u historiji.

Svoje viđenje na cijelu situaciju u javnosti je iznio i Richard Scudamore. Prvi čovjek Premier lige je, između ostalog, kazao da za Neymara pomenuti iznos niko ne bi dao u Engleskoj. 

"Drago mi je da Premier liga ne drži rekord za najveći transfer u historiji. Dođe trenutak kada treba reći ne", izjavio je Scudamore, dodavši:

"Vlasnici Paris Saint-Germaina su definitivno htjeli ostaviti prag. Meni je drago da to niko nije napravio iz Premier lige. Čak mislim da se to ne bi ni moglo dogoditi da neko iz Premier lige da takav novac. Mislim da još neko vrijeme ćemo pričekati da se sruši Neymarov rekord", dodao je. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Neymarov debi za novi klub će, prema pisanju BBC-a, biti odložen za još jedno kolo s obzirom da Francuska fudbalska liga (LFP) još nije dobila potrebne papire za registraciju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi