"Prvi dani u Barceloni su mi bili najgori u životu"

Tako kaže Iniesta

"Prvi dani u Barceloni su mi bili najgori u životu"

Španski vezni fudbaler Andres Iniesta godinama unazad važi za jednog od najboljih fudbalera Barcelone.

Ipak, njegova priča u Barci možda nikada ne bi bila ispričana da ga otac još prije 20 godina nije nagovorio da pređe u ovaj klub.

"Prvo sam rekao da neću doći jer želim porodicu staviti na prvo mjesto i nisam htio ići daleko od njih. Nekoliko sedmica je prošlo i otac me je uvjerio da je to izazov za mene. U njega imam mnogo povjerenja i znam da se nikada nisam pokajao kada sam ga poslušao. Poštujem ga i znao sam da moram otići. Poslije toga su uslijedili najgori dani u mom životu, ali dan po dan, bilo je sve bolje", rekao je Iniesta.

Podsjetimo da je ovaj fudbaler čitavu dosadašnju karijeru proveo u Barci, a sa Kataloncima je osvojio čak osam puta Primeru i četiri puta Ligu šampiona.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iniesta je ove sezone odigrao ukupno 26 mečeva te je postigao jedan gol uz šest asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi