Prvi poraz PSG-a
Foto: EPA

Ligue 1

Prvi poraz PSG-a

E. Škorić
Teme:

Nogometaši PSG-a doživjeli su u 18. kolu, u gostima kod Guingampa, prvi poraz.

PSG je imao priliku da opet dođe ispred Marseillea i zasjedne na vrh, no izabranici Laurenta Blanca su razočarali, pa su poraženi s 1:0 u Guingampu.

Gosti su igrali u najjačem sastavu, sa Ibrahimovićem, Cavanijem i Lavezzijem u napadu, no nedostajalo je efikasnosti u završnici.

Gol za veliku pobjedu domaćih postigao je Pied u 11. minuti susreta. U drugom susretu kola, od 17 sati, Lille je nadigrao Toulouse s 3:0 uz golove Sidibea, Mendesa i Rouxa.

Treba napomenuti da je Toulouse od početka igrao s desetoricom jer je prerano isključen Spano, koji je skrivio penal ali isti nije iskoristio Basta.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 18. kolo:
Guingamp - PSG 1:0 (Pied 11)
Lille - Toulouse 3:0 (Sidibe 7, Mendes 50, Roux 77)


Goal Pied - Guingamp 1-0 PSG - 14-12-2014 by LiG2Fr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.