Prvi problem: Costa ne može dobiti omiljeni broj
Foto: EPA

Ostao bez broja 19

Prvi problem: Costa ne može dobiti omiljeni broj

M. Šljivak

Brazilski napadač sa španskim pasošem Diego Costa od januara će postati novi član madridskog Atletica.

Chelsea je nakon velike sage konačno prodao 28-godišnjeg fudbalera, koji je tako ispunio želju, te se vratio u tim kojeg voli.

Tako će nakon više od tri godine Costa ponovo obući dres Jorgandžija u čijim redovima je po prvi put zablistao.

Jučer je stigao u Madrid gdje će trenirati do januara kada će konačno moći i da zaigra, jer se španskom velikanu tada skida kazna za transfere.

Costa je odabrao broj koji će nositi. Iako je tokom karijere bio prepoznatljiv po broju 19, kojeg je nosio u Chelseaju, Atleticu i Rayo Vallecanu, ovog puta je odabrao broj 18.

Omiljeni broj 19 je u madridskom timu već zauzet. Nosi ga Lucas Hernandez i to se barem do kraja ove sezone neće mijenjati.

Diego Costa je pored broja 19 u karijeri još nastupao sa brojevima 17, 22 i 88.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi