Prvi trijumf Qarabaga, Šehić mrežu sačuvao netaknutom

Prvi trijumf Qarabaga, Šehić mrežu sačuvao netaknutom

A. Beganović

U okviru 5. kola azerbejdžanskog prvenstva danas su odigrana tri susreta, a do pobjede na gostjućem terenu je stigao i aktuelni prvak Qarabag, čije boje brani naš Ibrahim Šehić.

Aktuelni azerbejdžanski prvak, koji se uspio plasirati u Evropa ligu, do prve pobjede u prvenstvu je stigao danas. Na gostujućem terenu je Qarabag s ubjedljivih 3:0 savladao AZAL, a Šehić je prema pisanjima azerbejdžanskih medija, odlično obavio svoj posao. Strijelci za Qarabag bili su Da Silva, George i Reynaldo.

Do minimalne pobjede stigao je i Neftchi, koji je bio bolji od Khazara. Jedini pogodak na susretu postigao je Flavinho.

Gostujuću pobjedu upisala je Qabala, koja je s 2:1 savladala Simurq. Domaći su poveli preko Eyyubova u 11. minuti, da bi Dodo u finišu s dva pogotka donio pobjedu Qabali.

Nakon nepotpunog 5. kola na tabeli vodi Inter sa 10 bodova, a Šehićev Qarabag je šestoplasirani sa 5 bodova i utakmicom manje.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.