Prvijenac Suareza u Primeri, visoka pobjeda Barce
Foto: EPA

Barca - Cordoba 5:0

Prvijenac Suareza u Primeri, visoka pobjeda Barce

E. Škorić

Nogometaši Barcelone savladali su Cordobu rezultatom 5:0 u susretu 16. kola španske Primere.

Barcelona je na Nou Campu, kako se i očekivalo, upisala 12. pojedu i vodećem se Realu, koji ima susret manje, primakla na jedan bod. 

Već na samom početku utakmice Barcelona je povela s 1:0. Ivan Rakitić je centrirao, a Pedro zatresao mrežu gostiju za 1:0.

U 11. minuti Suarez je šutirao malo pored gola, da bi osam minuta kasnije Ghilas iz dobre pozicije promašio okvir domaćeg gola. Do kraja prvog dijela bilježimo još dobar pokušaj Piquea, Juan Carlos je odbranio.

Luis Suarez postigao je danas prvijenac u Primeri. U 53. minuti je na asistenciju Pedra postavio konačnih 2:0 i konačno proslavio gol u domaćem prvenstvu. Pique je u 80. minuti povisio na 3:0, a ni ovaj put nije moglo bez gola Messija. Argentinac je pogodio u 84. minuti, a zatim i u 90. minuti za konačnih 5:0.

Barcelona ima 38 bodova i utakmicu više od Reala koji ima 39 bodova. Cordoba ostaje pretposljednja sa 11 bodova i samo jednom pobjedom u 16 utakmica.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 16. kolo:
Barcelona - Cordoba 5:0 (Pedro 2, Suarez 53, Pique 80, Messi 84, 90)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.