Prvijenac Šunjića, debi Ibiševića, Bayern i Borussia sigurni

Bundesliga, 4. kolo

Prvijenac Šunjića, debi Ibiševića, Bayern i Borussia sigurni

E. Škorić

U subotu su igrani susreti četvrtog kola njemačke Bundeslige. Borussia Dortmund je nastavila s pobjedama, Bayern je kiksao, Toni Šunjić je postigao prvijenac za Stuttgart...

Toni Šunjić je imao sjajan debi za Stuttgart, postigao je pogodak na gostovanju u Berlinu, no njegov tim nije uspio da ostane neporažen protiv Herthe, u čijem dresu je debitovao Vedad Ibišević, koji je ušao u finišu prvog dijela. Haraguchi i Lustenberger su bili strijelci za novu, drugu pobjedu Herthe.

Borussia Dortmund nakon četiri kola ima četiri pobjede, nakon što je u Hannoveru preokretom stigla do tri boda.

Bilo je 4:2 na kraju za Milionere, iako je Hannover vodio s 1:0. Oba gola za domaće postigao je Sobiech, a Aubameyang dva puta s penala, Mkhitaryan i autogol Felipea donijeli su pobjedu Dortmunđanima. Zanimljivo da je Felipe uz autogol skrivio i oba penala.

Darmstadt je bez Marija Vrančića, koji je sjedio na klupi, došao do tri boda u Leverkusenu protiv Bayera, a jedini gol postigao je Sulu u osmoj minuti.

Bayern je uz dosta muke slavio s 2:1 protiv Augsburga. Esswein je u finišu prvog dijela donio vodstvo gostima, a Lewandowski lijepim golom u 77. donosi Bavarcima izjednačenje. U finišu utakmice penal za domaće, Muller zabija za četvrtu pobjedu Bavaraca.

Duel Ingolstadta i Wolfsburga završen je bez pogodaka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 4. kolo:
Bayern - Augsburg 2:1 (Lewandowski 77, Muller 90 - penal/ Esswein 43)
Hannover - Dortmund 2:4 (Sobiech 18, 53/ Aubameyang 35 - penal, 85 - penal, Mkhitaryan 44, Felipe 67 - ag)
Hertha - Stuttgart 2:1 (Haraguchi 14, Lustenberger 45/ Šunjić 36)
Ingolstadt - Wolfsburg 0:0
Bayer - Darmstadt 0:1 (Sulu 8)


Alexander Esswein Great GOAL Bayern Munchen vs... by brilche
Robert Lewandowski Amazing GOAL Bayern Munich... by brilche

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.