Prvijenac Terryja u pobjedi Aston Ville

Championship, 13. kolo

Prvijenac Terryja u pobjedi Aston Ville

Legendarni fudbaler Chelseaja John Terry postigao je danas prvijenac u dresu Aston Ville. 

Nakon što je gotovo dvije decenije proveo na Stamford Bridgeu, 34-godišnji Terry je ovog ljeta odlučio preći u Aston Villu i za kratko vrijeme je natjerao navijače engleskog drugoligaša da se zaljube u njega. 

Još jednu sjajnu partiju u nizu Terry je odigrao danas protiv Fulhama, koji je u okviru 13. kola Championshipa poražen od Aston Ville rezultatom 2:1.

Prvi gol na utakmici viđen je u 23. minuti i bio je upravo Terryjevo djelo, a do odlaska na odmor gosti su uspjeli izjednačiti. U nastavku utakmice, tačnije u 49. minuti, Aston Villa dolazi do novog pogotka, a ovoga puta u listu strijelaca se upisao Adomah.

Do kraja meča i jedni i drugi su imali po nekoliko veoma dobrih šansi, međutim promjene rezultata nije bilo i ostalo je 2:1 za Aston Villu. 

Championship, 13. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Aston Villa - Fulham 2:1
Barnsley - Hull 0:1
Bolton - QPR 1:1
Brentford - Sunderland 3:3
Bristol - Leeds 0:3
Derby - Sheffield Wed 2:0
Middlesbrough - Cardiff 0:1
Nottingham - Burton 2:0
Sheffield - Reading 2:1
Wolves - Preston 3:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi