Prvijenac Torresa, Rossoneri izvukli bod kod Empolija

Seria A

Prvijenac Torresa, Rossoneri izvukli bod kod Empolija

M. Šljivak

Fudbaleri Empolija i Milana odigrali su meč bez pobjednika (2:2) u susretu 4. kola italijanske Serije A

Empoli je odlično otvorio meč i nakon 13. minuta igre su došli do vodstva. Lorenzo Tonelli je iskoristio odlično ubacivanje iz kornera, te je matirao Abbiatija za vodstvo domaćih od 1:0.

Nastavio je Empoli sa napadima na gol Milana. Verdi je prijetio u 19. minut, a Abbiati je spasio njegov pokušaj. Ipak, dvije minute kasnije golman Milana nije imao šanse da odbrani udarac Manuela Pucciarellija, pa je Empoli stigao do vodstva od 2:0.

Imao je potom domaći tim još nekoliko prilika, a promašaji su koštali u finišu prvog poluvremena kada je Fernando Torres prvim golom u dresu Milana smanjio na 2:1.

Tavano je imao veliku priliku za Empoli u 55. minuti. Pobjegao je odbrani Rossonera, ali je loše šutirao u završnici i propala je velika šansa. Kazna je stigla samo tri minute kasnije kada je Honda pogodio za izjednačenje rezultata na 2:2.

Zatim je Milan imao dvije velike prilike. Menez je prvo uzdrmao prečku gola Empolija, a zatim je Torres iz dobre situacije šutirao pored gola.

Do kraja je prilika bilo još, ali se rezultat nije mijenjao, te je ostalo 2:2.

Seria A, 4. kolo:

Empoli - Milan 2:2 (Tonelli 13', Pucciarelli 21' / Torres 43', Honda 58')

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.