Prvo ga ismijavali, a danas mu se dive

Paulinho oduševio navijače

Prvo ga ismijavali, a danas mu se dive

E. Škorić

Brazilac Paulinho je u Barcelonu stigao za 40 miliona eura iz Kine, ali njegov dolazak teško su podnosili oni najvatreniji navijači katalonskog kluba.

Bilo je to donekle i razumljivo, pošto je doveden "neki" igrač iz Kine, koji je svojevremneo igrao za Tottenham, a nakon prodaje Neymara špekulisalo se uglavnom o igračima poput Philippea Coutinha.

Stoga je Paulinho  dočekan "na nož", ali nije mu dugo trebalo da dokaže da nije tek tako stigao na Nou Camp i da posjeduje određene kvalitete za dres trofejnog kluba iz Katalonije.

Prvijenac je postigao u gostima kod Getafea (2:1) u prošlom kolu, a novi pogodak stigao je sinoć. 

Bio je strijelac u 38. minuti nakon fenomenalnog skoka poslije kornera kojeg je izveo Denis Suarez, koji je također osporavan ranije, a u posljednje vrijeme zabija i asistira.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navijači Barcelone jučer su Paulinhovu igru nagradili aplauzima, a kako je odigrao ovih 70 minuta (u oba meča), čini se da je zaista riječ o pravom pojačanju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije