PSG dogovorio pojačanje vrijedno 45 miliona eura

Krychowiak stiže na Park prinčeva

PSG dogovorio pojačanje vrijedno 45 miliona eura

Ugledni poljski i francuski mediji donose vijest da je Paris Saint-Germain pobijedio u utrci za Grzegorza Krychowiaka.

Sjajni poljski reprezentativac će nakon Evropskog prvenstva potpisati za Parižane, a taj transfer će biti vrijedan 45 miliona eura.

Krychowiak od 2014. godine s mnogo uspjeha nastupa za Sevillu, koja ga je tada dovela iz Reimsa za 5,5 miliona eura. Dvije godine kasnije, 26-godišnji fudbaler sredine terena će biti prodan za gotovo deset puta veći iznos što je dovoljan pokazatelj koliko se Andalužanima ovaj posao isplatio.

Za reprezentativca Poljske je u posljednjih nekoliko sedmica interes pokazao veliki broj klubova, pretežno iz Engleske. Krychowiaka su željeli Arsenal i Chelsea, ali je PSG došao sa najvećom ponudom i sada se samo čeka zvanična potvrda ovog transfera.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Gregorz Krychowiak je karijeru počeo u Stal Szczencinu, ali je već 2008. godine stigao u Francusku gdje je nastupao za Bordeaux, Nantes i Reims. Za reprezentaciju Poljske je debitovao u decembru 2008. godine i do sada je sakupio 37 nastupa uz dva postignuta pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije