PSG dogovorio prvi posao za januar?
Foto: EPA

Moura odlazi u Chelsea?

PSG dogovorio prvi posao za januar?

M. Šljivak

Francuski PSG navodno je dogovorio prvi posao za januarski prelazni rok.

Ipak, ovog puta se ne radi o kupovini već o prodaji igrača. Evropska fudbalska federacija (UEFA) je zaprijetila PSG-u da su zbog ogromnih transfera i kršenja financijskog fair playa pred suspenzijom, te su prinuđeni da prodaju određen broj fudbalera kako bi klub imao i određene prihode.

Tako je francuski viceprvak prinuđen da se riješi pojedinih fudbalera, a navodno je za januar već dogovoren posao vrijedan 30 miliona sa Chelseajem.

Novi član Plavaca trebao bi postati Brazilac Lucas Moura. On je odavno na izlaznim vratima kluba, a kako stvari stoje, njegov novi klub biće upravo aktuelni prvak Engleske.

On bi na Stamford Bridgeu  trebao zamijeniti sunarodnjaka Williana koji bi, prema određenim informacijama, karijeru trebao nastaviti u Kini.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Posao će uskoro biti dovršen i Moura će nakon pet godina napustiti Park prinčeva, gdje je odigrao ukupno 212 utakmica uz 44 postignuta gola.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi