PSG ga poslao na novu posudbu: Jese u Premier ligi
Foto: EPA

Na posudbi u Stokeu

PSG ga poslao na novu posudbu: Jese u Premier ligi

M. Šljivak

Španski fudbaler Jese Rodriguez (24) ponovo je napustio ekipu PSG-a.

Ovaj 24-godišnji fudbaler će ovu sezonu provesti na posudbi u engleskom Stoke Cityju, koji je danas službeno potvrdio dogovor s PSG-om.

"Nije imao previše sreće u Parizu, ali on je još uvijek mlad igrač koji je željan dokazivanja. Sigurno je da će nam donijeti dodatan kvalitet", rekao je izvršni direktor Stokea Tony Scholes.

Iako je prošlog ljeta na Park prinčeva došao kao veliko pojačanje iz Real Madrida, Jese se u Parizu nije najbolje snašao i odigrao je samo 14 utakmica u polusezoni, nakon čega je otišao na posudbi u Las Palmas.

Jese je šesto pojačanje Stokea ovog ljeta. Na posudbu je došao u Kurt Zouma iz Chelseaja, a ranije su u tim stigli Bruno Martins Indi, Darren Fletcher, Josh Tymon i Eric Maxim Chopo-Moting.

Španski fudbaler bi debi za novi klub mogao upisati već tokom vikenda, kada Stoke dočekuje ekipu Arsenala.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jese je kompletnu omladinsku karijeru proveo u Real Madridu, a za prvi tim je nastupao četiri sezone. PSG je prošlog ljeta platio 21 milion funti, ali je on razočarao igrama i u 14 nastupa je postigao dva gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi