PSG i Chelsea djeluju moćno, Liverpool razočarao

Počela je Liga prvaka

PSG i Chelsea djeluju moćno, Liverpool razočarao

Iza nas je 1. kolo grupne faze Lige prvaka. Obično nam te prve utakmice znaju dati i smjernice za nastavak sezone, a ako se po jutru dan poznaje PSG i Chelsea bi zaista mogli da umiješaju prste kada je u pitanju napad na titulu prvaka Evrope. 

Pred početak takmičenja, Real Madrid je vjerovatno važio za blagog favorita, ali prve utakmice govore da je Barcelona mnogo jača nego što se mislilo, da je Juventus veoma ranjiv, Manchester Unted odličan, a PSG i Chelsea veoma moćni. 

Najveći derbi odigran je na Camp Nou stadionu, a Barcelona je porazila Juventus sa uvjerljivih 3:0. Predstava katalonske ekipe bila je veoma dobra uprkos mnogim mišljenjima da su oni mnogo slabiji nakon odlaska Neymara. S druge strane, Juventus je pokazao da je itekako ranjiv i vjerovatno ga se više protivničke ekipe neće toliko bojati nakon loše partije na Camp Nouu.

PSG je igrao veoma nezgodnu utakmicu u Škotskoj protiv Celtica, ali su protutnjali Celtic Parkom kao rijetko koja ekipa u posljednjim godinama. Barcelona je na istom stadionu znala položiti oružje, ali PSG-ov trojac u napadu Cavani, Mbappe, Neymar je pokazao da su se veoma brzo uigrali i da su ove sezone definitivno spremni ispuniti dugogodišnju želju vlasnika kluba - osvojiti titulu prvaka Evrope. 

Chelsea je imao laganu domaću utakmicu protiv Qarabaga, ali nismo očekivali od ekipe Antonia Contea da će postići toliko golova. Taj meč je defnitivno pokazao da Conte može računati i na brojne igrače sa klupe. Manchester Unitedje također blistao kući protiv nezgodnog Basela te su bez Paula Pogbe ostvarili pobjedu od 3:0. Jose Mourinho je već počeo da pravda engleske timove govoreći da su oni nivo ispod ostalih evropskih velikana i da će se boriti da prođu grupnu fazu. To znači samo jedno - on u medijima već stvara sliku o tome kako mu je teška situacija u Manchesteru da bi, u slučaju eventualne titule prvaka Evrope, mogao da se još više vine u zvijezde. 

Treba naravno pohvaliti i veoma snažni Manchester City koji je prikazao sjajnu igru u Rotterdamu te je pobijedio Feyenoord sa visokih 4:0, ali i Tottenham koji je bez problema savladao Dortmund na Wembleyju s 3:1.

Dan za njih nije dobro počeo

Ako je 1. kolo u prvi plan izbacilo nekoliko ekipa koje bi se mogle boriti za titulu, iako je rano o tome govoriti, možda je u potpuno drugi plan bacilo neke ekipe od kojih su se njihovi navijači nadali mnogo. 

Jedna od takvih ekipa je svakako Liverpool. Redsi su na domaćem terenu igrali protiv uvijek nezgodne Seville, ali nisu uspjeli da ostvare pobjedu. Naravno, svima je jasno da Liverpool ove sezone vjeorvatno ne može napraviti mnogo u Ligi prvaka, a ovaj meč bi samo trebao da bude potvrda toga. Malo nas je razočarao i Napoli koji igra veoma dobro u Italiji, ali su u gostima kod Shakhtara odigrali slabu utakmicu te su poraženi sa 2:1. Ni Monaco nije blistao. Kneževi su gostovali kod Leipziga i izvukli su samo bod, ali to i nije tako loše za ekipu koja uvijek radi u tišini i većinom na kraju sezone pokaže pravo lice. Atletico Madrid je odigrao dobar meč kod Rome, baš u njihovom stilu, a u posljednim trenucima su propustili veliku priliku da dođu do pobjede. S druge strane, Roma nije mnogo ponudila i njima će vjerovatno biti veoma teško da se domognu drugog kruga. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U Bayernu se nešto čudno dešava

Bayern nije jak kao u pretkodnih četiri ili pet godina, to je evidentno. Iako imaju sjajan igrački kadar, Bavarci ipak ne igraju kako se od njih očekuje, a najbolji fudbaleri ovog kluba javno govore o tome, čak i poslije visoke pobjede protiv Anderlechta u Ligi prvaka. Da unutar kluba nije sve u najboljem redu pokazuju i neke izjave prve zvijezde Roberta Lewandowskog, ali i ljutito bacanje dresa krilnog igrača Francka Riberyja nakon što je zamjenjen u pomenutom meču Lige prvaka. Novi sportski direktor kluba Hasan Salihamidžić već ima pune ruke posla i morat će što prije da smiri strasti unutar kluba kako bi ekipa krenula sa boljim partijama. Ipak, opšti je utisak da Bayern ove sezone nije toliko strah i trepet za protivničke ekipe kao u prethodnim godinama. 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi