PSG i Pastore se ne mogu dogovoriti

Traži veliki novac

PSG i Pastore se ne mogu dogovoriti

Nakon dva mjeseca pregovaranja i dalje nema dogovora između PSG-a i Javiera Pastorea oko novog ugovora. 

Kako prenose tamošnji mediji, ovaj 25-godišnji argentinski fudbaler želi godišnju platu od 8,5 miliona eura i ugovor do 2020. godine, ali rukovodstvo PSG-a to ne želi ispuniti. 

Ukoliko Pastore do kraja sezone ne produži ugovor sa aktuelnim prvakom Francuske, za očekivati je da u nadolazećem prijelaznom roku promijeni sredinu. Za njegove usluge najveći interes pokazala je Borussija iz Dortmunda.

Inače, Pastore je u dosadašnjem dijelu prvenstva postigao pet golova i upisao 13 asistencije, a u redove PSG-a dospio je 2011. godine iz Palerma. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.