PSG izvukao bod u St. Etienneu

St. Etienne bio blizu iznenađenja

PSG izvukao bod u St. Etienneu

M. Šljivak

Fudbaleri St. Etiennea i PSG-a remizirali su 2:2 u večerašnjem susretu francuske Ligue 1.

Domaća ekipa je potpuno nadigrala Parižane u prvom poluvremenu. Brandao je na otvaranju dva puta dobro prijetio, ali u 18. minuti su stigli do zasluženog vodstva. Pogodio je Benjamin Corgnet za prednost od 1:0.

Nastavio je St. Etienne i dalje sa napadima na gol Sirigua. U 31. minuti je Fabien Lemoine pogodio prečku, pa je PSG uz dosta sreće na odmor otišao samo sa golom zaostatka.

Probudili su se Parižani u nastavku. Stvarali su prilike, ali je hladan tuš uslijedio u 51. minuti kada domaći dolaze do drugog gola. Veliku grešku odbrane PSG-a koristi Romain Hamouma, te pogađa za vodstvo od 2:0.

Lemoine je u 59. minuti zbog drugog žutog kartona morao napustiti teren, a PSG je poklon veznjaka domaćih iskoristio u 68. minuti. Mawell je ubacio, a Edinson Cavani je pogodio za smanjenje rezultata na 2:1.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Pokušao je PSG svim silama doći bar do boda u ovom susretu, a to im je uspjelo u četvrtoj minuti nadoknade. Matuidi je ubacio loptu, ona nije nikog dirala, te je završila u mreži za konačnih 2:2.


Saint Etienne 1-0 Paris Saint Germain (Goal... by all-goals
Saint Etienne vs Paris 2:0 Hamouma by footballdaily1
Saint Etienne vs Paris 2:1 Cavani by footballdaily1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti