"PSG je mali klub, imaju dvojicu odličnih igrača"
Foto: EPA

Eric Cantona ponizio Parižane

"PSG je mali klub, imaju dvojicu odličnih igrača"

M. Šljivak

Višestruki prvak Francuske ekipa PSG-a prethodnih nekoliko godina pravi uvjerljivo najveće transfere u svijetu fudbala.

Gotovo da nema ekipe koja može parirati Parižanima u bilo kojoj ponudi, ali takvim načinom promocije i stvaranja imena, PSG je postao omražen u svijetu fudbala.

Ne voli ih ni legendarni francuski fudbaler Eric Cantona. Nekadašnja zvijezda Manchester Uniteda smatra kako PSG ima samo dvojicu sjajnih fudbalera, a nazvao ih je i malim klubom.

"Na Old Traffordu bih volio vidjeti Javiera Pastorea. On mi je odličan. PSG ima dva sjajna igrača, Pastorea i Ben Arfu, ali oni ne igraju. Pastore je poseban fudbaler, uvijek me iznenadi kada dotakne loptu. Uvijek nađe pravo rješenje, igra i u Argentini, velikoj fudbalskoj naciji, ali ne igra u malom klubu PSG-u", rekao je Cantona, te je dodao:

"Ali zato PSG ima dosta novca. Jednostavno moraju biti veliki klub", poručio je Cantona.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ovakva izjava je izazvala komentar i iz Pariza, a na Twitteru su  odgovorili Cantoni

"Kada galebovi prate brod, to je zato jer misle da će im baciti ribu u more".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi