PSG, Monaco i Lyon sigurni, Nici vrijedan bod u Bordeauxu

Liga 1

PSG, Monaco i Lyon sigurni, Nici vrijedan bod u Bordeauxu

E. Škorić

Za favorite je večeras u Francuskoj bila uspješna noć i manje, više nije bilo pravih iznenađenja.

Monaco, PSG i Lyon ostvarili su domaće pobjede. Kneževi su sa 2:1 savladali Caen. Falcao u 47. s penala i Bakayoko u 76. tresli su mrežu gostiju, koji su kraj dočekali s desetoricom, pošto je Da Silva u 51. minuti. Utješni gol za Caen postigao je Bazile u 94. minuti.

Tim Monaca se vodećoj Nici primakao na dva boda, budući da je Nica remizirala u Bordeauxu (0:0), ali to se ne može nikako nazvati lošim rezultatom za Marija Balotellija i društvo. Balotelli je u završnici meča dobio direktan crveni karton.

PSG je bio nemilosrdan prema Lorientu (5:0), a golove su postigli Meunier, Silva, Cavani (penal), Lucas, dok je Toure postigao autogol. Lyon je s 2:0 pobijedio Angers, vodeći gol je postigao Lacazette u devetoj minuti, na 2:0 povisio je Fekir u 84. minuti.

PSG je na 39 bodova i trećeplasirani je tim prvenstva, dok je Lyon četvrtoplasirani sa 34 boda. S dobrim igrama nastavio je petoplasirani Guingamp, koji je u Metzu odigrao 2:2, ali je bio jako blizu pobjede i tek u nadoknadi je primio gol.

Marseille je došao do važne pobjede u Bastiji (2:1), dok su St. Etienne i Nany odigrali bez golova, a Nantes je s 1:0 savladao Montpellier. Rennes je u Lilleu igrao 1:1, Dijon je bio bolji od Toulousea s 2:0.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:


Alexandre Lacazette Goal HD - Lyon 1-0 Angers... by Jek09Pre

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi