PSG našao način da izbjegne kaznu UEFA-e?
Foto: EPA

Mbappe stiže u Pariz?

PSG našao način da izbjegne kaznu UEFA-e?

E. Čaušević

Mladi francuski napadač Kylian Mbappe prema svemu sudeći svoju karijeru će nastaviti u dresu PSG-a.

Francuski mediji objavili su danas da bi saga oko 18-godišnjeg napadača Monaca uskoro trebala biti završena. Monaco je svjestan da će teško zadržati Mbappea koji je izrazio želju da ide u Pariz, ali još uvijek nije poznato na koji način će PSG uspjeti da ostvari ovaj transfer.

PSG je nedavno doveo Neymara za nevjerovatnih 222 miliona eura što je UEFA dozvolila, te potvrdila da je to u skladu sa finansijskim fair playjom. Međutim, Parižani su sada svjesni da će transfer Mbappea od skoro 200 miliona eura mogao teško da "prođe" kod čelnih ljudi UEFA-e.

Ipak, klub iz glavnog grada Francuske uspio je da napravi plan u kojem bi mogli da zaobiđu pravila UEFA-e i eventualnu kaznu ukoliko ostvare ovaj transfer. Naime, PSG će pokušati nagovoriti čelnike Monaca da puste Mbappea na dvogodišnju posudbu, te će im u intervalima svake godine isplaćivati određenu sumu ovog transfera.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Na taj način su u PSG-u sigurni da neće prekršiti finansijski fair play, ali jasno je da je sada na potezu Monaco koji može vrlo lako sve ovo zaustaviti. No, mediji u Francuskoj vjeruju da će se prelazak Mbappea u PSG ostvariti u narednih nekoliko dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi