PSG ponovo "nokautirao" Barcelonu

Ništa od Di Marije?

PSG ponovo "nokautirao" Barcelonu

E. Čaušević

Barcelona je ovog ljeta sigurno najveći peh što se tiče dovođenja novih pojačanja.

Katalonski klub je ostao bez jednog od najvažnijih igrača Neymara koji je sreću odlučio potražiti u PSG-u. Iako je Barcelona od ovog transfera zaradila rekordnih 222 miliona eura katalonski klub muku muči s pronalaskom zamjene za brazilskog reprezentativca. 

Već nekoliko sedmica traju sage oko dolaska Coutinha i Dembelea, a kako se ljetni prelazni rok bliži kraju sve je teže očekivati da će ovaj dvojac doći na Nou Camp ili barem jedan od njih. Katalonci su primorani da se okrenu alternativama, a navodno jedna od njih je i igrač PSG-a Angel Di Maria.

Argentinac će gotovo sigurno napustiti PSG nakon dolaska Neymara i sam je priznao da nema ništa protiv da ide u Barcu iako je nekada igrao za ljutog rivala Real Madrid. Predsjednik Barce Josep Maria Bartomeu uzeo je stvari i svoje ruke i ponovo je "klksao".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Naime, Bartomeu je danas odlučio nazvati predsjednika francuskog kluba Nassera Al Khelafija kako bi ga pokušao uvjeriti da pusti Di Mariju u Barcu. No, kako pišu španski mediji Al Khelafi je jasno rekao predsjedniku Barce da će Di Maria napustiti klub, ali da je nemoguća misija da ode u Barcelonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi