PSG poslao ponudu za Lacazettea
Foto: EPA

PSG želi napadača

PSG poslao ponudu za Lacazettea

M. Šljivak

Francuski prvak PSG poslao je ponudu Lyonu za najveću zvijezdu tima Alexandrea Lacazettea.

Kako navode francuski mediji, prvak Francuske je velikom rivalu s Gerlanda ponudio 38 miliona eura za usluge fantastičnog napadača, koji se već dugo povezuje s odlaskom iz Lyona.

Sjajni 24-godišnji Lacazette prethodno se povezivao s prelaskom u Arsenal, ali je PSG za sada poslao najkonkretniju ponudu.

Očekuje se sada odgovor Lavova s Gerlanda, ali je veliko pitanje, hoće li najboljeg igrača prodati najvećem rivalu.

Lacazette je dosadašnju karijeru proveo mlađem i drugom timu Lyona. U sezoni 2013/14 je eksplodirao i pretvorio se u jednog od najboljih mladih napadača Francuske, ali i Europe.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Posebnu pažnju privukao je prošle sezone kada je bio najbolji strijelac Lyona, te francuske lige. Vodio je Lyon do drugog mjesta u šampionatu, iako je ovaj klub do samog kraja imao priliku da osvoji titulu prvaka.

U ovom trenutku je teško pronaći klub koji u svom sastavu ne bi želio imati ovog izvanrednog igrača. U prvom timu Lyona je već šest sezona. Odigrao je 184 utakmice, postigao 69 golova ( o.a 53 pogotka u zadnje dvije sezone).

Za seniorsku reprezentaciju Francuske nastupio je osam puta i postigao je jedan gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.