PSG pregazio Caen, četiri gola Cavanija
EPA

Francuska liga, 5. kolo:

PSG pregazio Caen, četiri gola Cavanija

U prvoj utakmici 5. kola francuskog prvenstva Paris Saint-Germain je u gostima savladao Caen sa čak 6:0. 

Parižani su pitanje pobjednika u ovom meču riješili već u prvom poluvremenu koje je završeno sa četiri gola u mreži Caena. To možda i ne bi bilo toliko čudno da je sva četiri pogotka za Paris Saint-Germain nije postigao Cavani. 

Urugvajski napadač je naprije mrežu Caena načeo u 12. minuti. Vodstvo je udvostručio devet minuta kasnije, da bi potom u 38. i 45. minuti postavio konačnih 4:0 u prvom poluvremenu. 

Paris Saint-Germain je dominirao i u nastavku utakmice, a na novi pogodak se čekalo do 67. minute. Ovoga puta u listu strijelaca se upisao Lucas, da bi potom u finišu utakmice Augustin pogodio za 6:0.

Ovom pobjedom Paris Saint-Germain se vratio na vrh tabele sa deset osvojenih bodova, koliko još imaju Monaco i Nica. 

Ligue 1, 5. kolo:

Caen - Paris Saint-Germain 0:6

Potražite više informacija na temu Ligue 1:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi