PSG pronašao krivce za poraz, a to nisu sudije

Optužbe za L'Equipe

PSG pronašao krivce za poraz, a to nisu sudije

E. Čaušević
Teme:

Fudbaleri PSG-a poraženi su u srijedu navečer od Barcelone (6:1) u nevjerovatnoj revanš utakmici osmine finala Lige prvaka.

PSG je u prvom meču slavio sa 4:0 i mnogi su mislili da su jednom nogom osigurali plasman u četvrtfinale. Ipak, Barcelona je u dramatičnoj završnici postigla čak tri gola, te se sa 6:1 plasirala u naredni krug. Nakon utakmice mnogi su optužili sudije da su pomogle Barceloni, ali konačno saopštanje PSG-a govori drugačije.

Naime, francuski klub je jučer na svom Twitter profilu objavio zanimljivo saopštenje u kojem su najavili tužbu protiv L'Equipea. Ovaj francuski portal pisao je dva dana pred meč u Barceloni da su Blause Matuidi i Marco Verratti partijali u Parizu do ranih jutarnjih sati.

PSG je u saopštenju naveo da je ovo narušilo atmosferu u ekipi pred meč sezone, te da su ove priče L'Equipea lažne. Također, iz aktuelnog prvaka francuske su poručili da će tužiti ovaj medij zbog lažnih informacija.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Matuidi i Verratti su partijali do jutarnjih sati prije meča protiv Barcelone? To vrijeđa njihov profezionalizam i odnos prema kubu. Izgubljeni meč nije razlog da se šire ovakve laži. Sram neka bude one u L'Equipeu koji su ovo objavili bez ikakve provjere informacija. Oni su u potpunosti izgubili svoj kredibilitet kod nas", navodi se u saopštenju PSG-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi