PSG siguran na gostovanju kod Lorienta

Parižani upisali nova tri boda

PSG siguran na gostovanju kod Lorienta

E. Čaušević

Fudbaleri PSG-a savladali su na gostujućem terenu ekipu Lorienta sa 2:1.

Parižani su do vodstva stigli u 26. minuti kada pogodio je Ongenda na asistenciju Van der Wiela. Samo šest minuta kasnije PSG je udvostručio prednost. Ibrahimović je upisao novu asistenciju u prvenstvu, a mrežu domaćih pogodio je Matuidi.

PSG  je u drugom poluvremenu iskusno čuvao prednost, a vodstvo je moglo biti i veće da su napadači ove ekipe namjestili nišanske sprave. Utješni gol za domaće postigao je Moukandjo u 82. minuti utakmice.

Parižani su se s nova tri boda učvrstili na prvom mjestu sa 38 bodova, čak 13 više od drugoplasiranog Lyona. Lorient je na osmoj poziciji sa 20 bodova.

Ligue 1, 14. kolo:

Lorient - PSG 1:2 (Ongenda 26', Matuidi 31'/Moukandjo 83')

Potražite više informacija na temu Ligue 1:


Goal Hervin Ongenda - Lorient 0-1 PSG - 21-11-2015 by Gol-Live 


Blaise Matuidi Goal - Lorient 0-2 PSG - 21-11-2015 by LiG2Fr
Moukandjo Goal - Lorient 1-2 PSG - 21-11-2015 by FranceCup3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti