PSG siguran u Nici za novo liderstvo
Foto: EPA

Parižani prvi

PSG siguran u Nici za novo liderstvo

E. Škorić
Teme:

Nogometaši PSG-a slavili su u 32. kolu francuske Ligue 1 s 3:1 protiv Nice.

Parižani su u Nici upisali ovu, ukupno 18. prvenstvenu pobjedu, pa su se vratili na čelo tabele, sa bodom prednosti ispred Lyona.

Do 40. minute u Nici nije bilo pogodaka, no onda su u pet minuta postignuta dva. Pastore je pogodio za PSG, a ubrzo Bodmer za Nicu.

U nastavku je tim Laurenta Blanca napravio preokret. Pastore svojim drugim golom u 63. minuti donosi novo vodstvo Parižanima, da bi pobjedu bogatom klubu ovjerio Cavani pogotkom s bijele tačke u 69. minuti.

PSG-u slijedi uzvrat četvrtfinala Lige prvaka protiv Barcelone, ali definitivno će ostati fokusirani na domaće prvenstvo obzirom da su male šanse da nadoknade dva gola zaostatka protiv Katalonaca.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 32. kolo:
Nice - PSG 1:3 (Bodmer 45/ Pastore 40, 63, Cavani 69 - penal) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.