PSG spreman da "pomete" konkurenciju za Mbappea

Spremni su platiti čak 80 miliona eura

PSG spreman da "pomete" konkurenciju za Mbappea

E. Čaušević

Mladi fudbaler Monaca, Kylian Mbappe, svojim igrama ove sezone "zaludio" je gotovo sve evropske velikane.

Ovaj 19-godišnji napadač je trenutno vjerovatno najveća zvijezda Monaca uz Radamela Falcaa, a u dosadašnjem dijelu sezone postigao je 19 golova uz 11 asistencija u prvenstvu Francuske. Za Mbappea su interes već pokazali Real Madrid i Manchester City, ali se u borbu uključio i PSG.

Monaco je odlučan da pokuša zadržati mladog napadača na kraju sezone, ali su svjestni da će to biti veoma teško. Real Madrid i City su spremni platiti oko 50 miliona za 19-godišnjeg Francuza, no PSG je spremio ponudu kojom žele "pomesti" ostalu konkurenciju.

Prema pisanju francuskih medija bogati vlasnici aktuelnog prvaka Francuske na kraju ove sezone ponudit će oko 80 miliona eura za Mbappea. Mladi napadač s Monacom ima ugovor do ljeta 2018. godine, a iz francuske ekipe čine sve da on bude produžen što prije kako bi odredili otkupnu klauzulu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi