PSG spreman ponuditi novac i Di Mariju za Perišića
Foto: EPA

Parižani spremaju bogatu ponudu za Ivana Perišića

PSG spreman ponuditi novac i Di Mariju za Perišića

Piše: R. Pašić
Sjajni hrvatski reprezentativac i fudbaler Intera Ivan Perišić je na radaru mnogih evropskih velikana, a u milanskom klubu su za njega odredili paprenu cijenu, čak 50 miliona funti.

Prema najnovijim informacijama, PSG sprema izdašnu ponudu za Perišića. Parižani bi bili spremni za usluge ovog igrača Interu dati određenu sumu novca i Angela Di Mariju ili Marquinosa.

Francuska ekipa je željna napraviti promjene u svojoj ekipi nakon loše sezone pod trenerskom palicom Unaija Emeryja, nakon što se pokazalo da dovođenje Juliana Draxlera nije bilo dovoljno da popravi situaciju na terenu.

U PSG-u su krenuli u potragu i za novim trenerom, a kao najozbiljniji kandidat se spominje trener Monaca, Leonardo Jardim.

U međuvremenu, fokus PSG-a je na sjajnom Perišiću, a Gazzetta prenosi da je čelnicima francuskog kluba dogovaranje ovog transfera prioritet, te da su spremni u zamjenu ponuditi čak i jednu od najvećih zvijezda svoje ekipe Angela Di Mariju.

Ipak, Perišića se već odavno povezuje sa Manchester Unitedom, a smatra se da bi i on sam volio u budućnosti surađivati sa Joseom Mourinhom.


Francuska liga