PSG srušio i Rennes za 30 bodova prednosti

PSG slavio sa 3:0

PSG srušio i Rennes za 30 bodova prednosti

Fudbaleri PSG-a slavili su večeras na domaćem terenu pobjedu 4:0 protiv Rennesa u okviru 36. kola Ligue 1.

Prvo poluvrijeme proteklo je bez većih ubuđenja, a PSG nije uspio iskoristiti nekoliko solidnih situacija pred gostujućim golom.

Ipak, nastavak meča donosi daleko bolju igru domaćih što je potvrdio Maxwell u 50. minuti kada je na asistencciju Cavanija pogodio za 1:0.

Već četiri minute kasnije Zlatan Ibrahimović postiže svoj prvi gol na meču za povećanje prednosti PSG-a na 2:0. Isti igrač u 78. minuti svojim 34. golom u Ligue 1 postavlja 3:0.

Konačnih 4:0 i tačku na i postavlja Edinson Cavani u prvoj minuti sudijske nadoknade meča.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

PSG je nakon ovog trijumfa povećao prednost na vrhu tabele Ligue 1 na čak 30 bodova u odnosu na drugoplasiranu ekipu Lyona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi