PSG-u derbi protiv Barcelone

Grupa F Lige prvaka

PSG-u derbi protiv Barcelone

E. Škorić
Teme:

U derbiju drugog kola grupne faze Lige prvaka PSG je s 3:2 savladao Barcelonu. 

PSG i Barca igrali su derbi grupe F, ali i derbi večerašnjeg programa najelitnijeg klupskog natjecanja. U sjajnoj nogometnoj predstavi, oslabljeni Parižani, u čijim redovima nije bilo Zlatana Ibrahimovića, uspjeli su da savladaju Barcu.

Domaći su na Parku Prinčeva poveli u 10. minuti. Lucas je ubacio, David Luiz se najbolje snašao u gostujućem šesnaestercu, pa je matirao Ter Stegena udarcem sa oko pet-šest metara. Samo dvije minute trajalo je slavlje domaćih. Iniesta je majstorski proigrao Lionela Messija, koji u svom stilu pogađa za 1:1. Taj rezultat se nije mijenjao do 26. minute, a domaći opet dolaze do gola.

Thiago Motta je ubacio iz kornera, Marco Verratti na drugoj stativi loptu glavom šalje u mrežu nemoćnog Ter Stegena. Do kraja prvog dijela ostalo je 2:1 za francusku momčad. Na novi gol čekalo se devet minuta u nastavku. Gregory van der Wiel šalje sjajnu loptu za Blaisea Matuidija, koji je precizan za 3:1 vodstvo momčadi Laurenta Blanca.

Kao i kod 1:0, i ovdje je PSG-ovo vodstvo trajalo dvije minute. Neymar je na ubačaj Danija Alvesa u 56. smanjio na 3:2.

Napadala je Barcelona, imala dobre šanse preko Jordija Albe i Minura El Haddadija, koji je u 85. zatresao stativu, ali Katalonci nisu izbjegli prvi poraz.

U drugom susretu drugog kola grupe F Apoel i Ajax odigrali su 1:1. Andersen je u 28. doveo goste iz Amsterdama u vodstvo, ali je Manduca u 31. s penala postavio konačnih 1:1.

Grupa F, 2. kolo:
Apoel - Ajax 1:1 (Manduca 31 - penal/ Andersen 28)
PSG - Barcelona 3:2 (Luiz 10, Verratti 26, Matuidi 54/ Messi 12, Neymar 56)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.