PSG u derbiju bolji od Lyona

Francuska Ligue 1

PSG u derbiju bolji od Lyona

Fudbaleri PSG-a slavili su večeras pobjedu na domaćem terenu protiv Lyona sa 2:1 u okviru 30. kola francuske Ligue 1.

Gosti su poveli na ovom meču u 6. minuti, a strijelac je bio Lacazette. Lyon je i nakon tog pogotka imao inicjativu te su stvorili nekoliko dobrih prlika pred golom domaćih, ali do drugog gola nisu mogli.

PSG je to kaznio u 34. minuti kada je Rabiot nakon asistencije Pastorea pogodio za izjednačenje rezultata. Samo šest minuta kasnije PSG je postigao novi gol i to preko Draxlera, a Pastore je ponovo bio asistent. 

Nastavak meča donio je većinom igru na sredini terena. Lyon je pokušavao da izjednači, ali PSG je sjajno kontrolisao igru te do kraja nije bilo većih prilika.

PSG se nakon ove pobjede ponovo približio Monacu na minus tri boda, dok je Lyon ostao na 4. mjestu sa 50 bodova.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije