PSG u drugom planu: Marseille petardom počastio Reims

Ligue 1, 7. kolo

PSG u drugom planu: Marseille petardom počastio Reims

E. Škorić

Nogometaši Marseillea, bez obzira na PSG, trenutno izgledaju kao najozbiljniji kandidat za titulu u Francuskoj.

Marseille suvereno drži prvo mjesto od početka prvenstva, a novu, petu pobjedu izabranici Marcela Bielse ostvarili su u Reimsu. I to na kakav način - petardom!

U osmoj minuti je Gignac promašio penal, ali je odbijenu loptu ipak poslao u mrežu. Isti je igrač u 20. minuti povisio na 2:0, što je bio konačan rezultat prvog dijela.

U nastavku Marseille se nije povukao, pa je natrpao do vrha mrežu nemoćnog domaćina. Ayew postiže dva pogotka, jedan Imbula.

Marseille sada ima 16 bodova, tri više od Bordeauxa i St. Etiennea, koji imaju po utakmicu manje. Reims je 17. sa sedam bodova. Inače, treba kazati da je Marseille s 19 postignutih golova daleko najefiaksnija momčad lige. Primjera radi, PSG je postigao 11 golova.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 7. kolo:
Reims - Marseille 0:5 (Gignac 8, 20, Ayew 52, 59, Imbula 74)


GOL de Gignac. Reims 0-1 Marseille by lasmejoresligas
GOL y doble te Gignac. Reims 0-2 Marseille by lasmejoresligas

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.