PSG u finišu do pobjede nad Metzom

Francuska liga, 14. kolo

PSG u finišu do pobjede nad Metzom

Fudbaleri PSG-a u prvom susretu 14. kola francuskog prvenstva uspjeli su na gostujućem terenu savladati Metz, a konačan rezultat nakon 90 minuta igre glasio je 3:2.

Parižani su do prvog pogotka stigli već u devetoj minuti preko Pastorea, da bi sedam minuta poslije prednost udvostručena, nakon što je Bussmann postigao autogol.

U drugom poluvremenu domaći tim došao je do izjednačenja. Prvo je u 49. minuti Maiga s bijele tačke smanjio prednost, a onda u 53. minuti na isti način zabio je pogodak za izjednačenje.

Kada su svi mislili da će meč završiti neriješenim rezultatom, Lavezzi je u 84. minuti susreta postigao pogodak i postavio konačnih 3:2.

PSG nakon današnje pobjede drži lidersku poziciju na tabeli, dok je Metz na devetom mjestu.

Ligue 1, 14. kolo

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Mtez - PSG 2:3 (Maiga 49., 53. / Pastore 9., Bussmann AG, Lavezzi 83.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije