PSV kupio dvojac iz Utrechta

Philipsovci se prestrojavaju

PSV kupio dvojac iz Utrechta

U PSV su riješili da poslije ne baš uspješne prošle sezone osviježe redove.

U cilju toga su angažovali dvojicu igrača Utrechta i to Belgijanca Driesa Mertensa (24) i Kevina Strootmana (21) u paketu za 13 miliona eura. Mertens je vezista (169 cm) koji je prošle sezone odigrao 31 prvenstveni meč uz 10 postignutih golova dok je u Euro ligi nastupao na 12 susreta (3 pogotka). Ima jedan meč za A selekciju Belgije, a prethodno je igrao između ostalog za Gent i AGOVV Apeldoorn odakle je 2009. došao u Utrecht.

Strootman je takođe vezista koji ima već 4 meča za A selekciju Holandije, a prošlog proljeća je  odigrao 14 utakmica uz 2 gola. Jesenji dio sezone proveo je u Drugoj ligi odnosno Sparti za koju je u 16 mečeva bio precizan 4 puta. PSV je za 14 miliona eura prodao Balasza Dszudszaka u Anzhi tako da je taj novac prebačen u Utracht odakle je došao i golman Khalid Sinouh bez obeštećenja. Jagoš Vuković je pozajmljen Rodi, Marcus Berg se vratio u HSV dok je Jan Kromkamp novi član Go Aheada. Prošle sezone PSV je bio treći u prvenstvu dok je u Evropskoj ligi došao do četvrtfinala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.