PSV-ov put u Evropi završio se u Osijeku!

Veliki uspjeh hrvatskog tima

PSV-ov put u Evropi završio se u Osijeku!

E. Čaušević

Fudbaleri Osijeka ostvarili su historijski uspjeh plasmanom u playoff Evropske lige.

Osijek je prije sedam dana slavio u gostima protiv PSV-a sa 1:0 i tada šokirao fudbalsku javnost. Iako je PSV bio veliki favorit na kraju je hrvatski tim senzacionalno slavio. PSV je bio favorit i večeras u revanšu u Osijeku i mnogi su vjerovali da će Holanđani doći do preokreta i plasirati se dalje.

Međutim, igrači Osjeka su mislili i vjerovali drugačije. Osijek je večeras još jednom uspio da ponovi igru iz prvog meča i slavi sa 1:0. Jedini gol na utakmici postigao je Bockaj iz slobodnjaka za historijski uspjeh i plasman Osijeka u playoff Evropske lige.

Dalje je prošao i Everton koji je večeras sa minimalnih 1:0 savladao Ruzomberok. Također, u playoffu Evropske lige gledat ćemo i Milan koji je na San Siru bio bolji od Craiove sa 2:0. Golove za Rossonere postigli su Bonaventura i Cutrone.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Parove playoffa Evropske lige saznat ćemo sutra kada će izvlačenje biti održano u Nyonu. 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije