PSV u Amsterdamu šokirao Ajax
Foto:EPA

Eredivisie, osmo kolo

PSV u Amsterdamu šokirao Ajax

S. Bošković

U derbiju osmog kola holandske Eredivisie Ajax i PSV odigrali su sjajan susret koji je završio pobjedom gostiju od 2:1.

Već nakon sedam minute igre gosti iz Eindhovena su imali razloga za slavlje. U vodstvo ih je doveo Pereiro. Tri minute nakon toga Ajax vraća stvari na početak. Jedini gol za domaćine dao je Younes.

Igrala se uzbudljiva utakmice gdje obje ekipe napadaju, te stvaraju prilike.  Unatoč tome mreže su mirovale do 79. minute igre kad Pereiro opet pogađa i donosi velika tri bodova gostima.

Unatoč ovom porazu Ajax je sačuvao prvo mjesto na ljestvici i ovo im je bio prvi poraz u sezoni. Što se tiče PSV-a oni su došli do četvrte pozicije, dva boda iza vodećeg Ajaxa.

Eredivisie, osmo kolo:

Ajax - PSV 1:2 (Younes 10/Pereiro 7, 79)

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

 


Gaston Pereiro 0_1 _ Ajax - PSV Eindhoven 04... by simomichelle70
Amin Younes Goal -- Ajax 1-1 PSV Eindhoven... by wittyfutty
Gaston Pereiro 1:2 | Ajax - PSV Eindhoven 04... by footballTV

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.